Blogs

20-10-2017 Inloggen
Kandidaten

Klik op een van de kandidaten om de berichten te zien:
Dennis van der Kleij
Eleonore Hendriks
Ferry van Buijtene
Mark van der Voort

Laatste blog

stok

Op 03-12-2012 08:47:51 schreef Ferry van Buijtene


Met een stok achter de deur kom je in actie.

Nu ik het zo opschrijf: “stok achter de deur”, klinkt dat best negatief maar in de werkelijkheid vind ik het fantastisch.

 

In een jaar vol Business Talent Oostland activiteiten met battles, doelstellingen en een coach heb ik meerdere stokken achter de deur gehad. Ik wil er graag twee met je delen en je vertellen hoe ik ze heb gebruikt.

 

Doelstellingen

Bij de start van dit jaar heb ik doelstellingen opgesteld: waar wil ik eind 2012 zijn? Als persoon, als bedrijf, op het gebied van marketing en verkoop en als laatste item Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als je die doelstellingen  vervolgens in de kast opbergt  en met Sinterklaas er weer eens uit gaat halen,  is de kans groot dat je nog een flinke eindsprint zult moeten inzetten. Ik heb voor mijzelf, maar ook voor mijn coach Ilone en mijn compagnon Robbin een dashboard gemaakt in excel waarin ik al deze doelstellingen heb verwerkt. Hierin konden we alle vorderingen en actiepunten zien en verwerken. Sommige doelstellingen evalueerde ik per maand maar bij andere  schreef ik per dag dingen op. Het is één van de meest bewerkte bestanden bij ons op de server.

 

Coach

Vanaf het begin ben ik met Ilone een intensieve samenwerking aangegaan.

Het eerste half jaar hadden we om de drie weken een afspraak waarin  we de vorderingen bespraken en ik weer voorzien werd van een grote hoeveelheid energie en ideeën. Intensief klinkt misschien vermoeiend maar je krijgt er veel voor terug. Soms (vaak) heb ik wel eens  van die bomvolle weken en kom ik amper toe aan de plannen die ik had met die week. Als ik dan in m'n agenda keek en zag dat ik de week daarop een afspraak met Ilone had staan, ging ik toch nog aan de slag om de drukke belevenissen in het dashboard te verwerken of een idee waar we het de vorige keer over hadden gehad uit te werken. Simpelweg omdat ik er dan weer feedback over kon vragen en er daarna mee verder kon.

 

Om echt verder te komen met iets moet je ermee aan de slag, klinkt simpel en als je zorgt voor een paar simpele stok(jes) achter de deur is het dat ook. Als je trouwens alleen in actie komt met een boom achter de deur zou ik me trouwens sterk gaan afvragen of je niet bij de verkeerde deur staat en er gewoon mee moet stoppen ;).

 

Spreek  bijvoorbeeld met je compagnon, partner, collega (ondernemer) af  dat je elke laatste woensdag van de maand bij elkaar komt en je doelstellingen met elkaar evalueert en je zult zien dat je echt verder komt.

 

Voor volgend jaar ben ik alweer druk in de weer op zoek naar stokken die ervoor zorgen dat we als bedrijf actief bezig blijven met onze doelstellingen voor 2013.