Nieuws

BattleThemaWinnaar
bijeenkomst 7 februari Jong VNO-NCW Oostland Leiding geven Ferry van Buijtene
bijeenkomst 20 maart VNO-NCW Oostland Succes en Geluk Ferry en Eleonore
bijeenkomst 31 mei VNO-NCW Oostland Topondernemerschap Eléonore Hendriks
bijeenkomst 10 juli Jong VNO-NCW Oostland Zeilbattle Eléonore Hendriks
oktober Verrassingsbattle  
Kookbattle 5 november Business Talent Oostland kookbattle Ferry van Buijtene 
30 november Vakjury bezoekt talenten  
bijeenkomst 30 december VNO-NCW Oostland Spannende slotbattle en uitslag winnaar BTO 2012 Ferry van Buijtene

 

Durf te dromen!

Ruim 160 leden en relaties van VNO-NCW Oostland verzamelden zich op dinsdag 20 maart bij het nieuwe pand van Informatique in Berkel en Rodenrijs. Op deze stralende dag genoten zij van een lunch buiten op het terras en luisterden zij naar het boeiende levensverhaal van Hans Kazan. Hij presenteerde bovendien de battle van Business Talent Oostland 2012.

 

De rode draad in het verhaal van Hans Kazan was succes en geluk. Hoe bereik je dit? Twee belangrijke krachten voor ondernemers zijn optimisme en durven dromen. De weg naar je droom ontstaat vanzelf als je er positief mee bezig bent. Kazan wilde al van jongs af aan goochelaar worden en kon van zijn hobby zijn vak maken. Hij bereikte veel maar ondervond in het naleven van zijn dromen ook dat het helemaal mis kan gaan. Het theater dat hij in Spanje realiseerde was binnen vier maanden failliet doordat hij niet goed oplette. Zijn wereld stortte in en hij verloor zijn hele vermogen. Het was de zwaarste periode van zijn leven, met veel verdriet en depressies. Zijn vrouw bleef naast hem staan en steunde hem. Het belangrijkste was dat ze nog samen waren. Geleidelijk realiseerde Hans zich dat het leven niet alleen om geld draait maar dat er meer is dan dat. Hij krabbelde op en er ontstonden nieuwe kansen. “Als er ergens een deur wordt dichtgegooid, gaat er wel weer ergens een raampje open.” Inmiddels is Hans een veelgevraagd spreker voor ondernemers aan wie hij zijn boodschap overbrengt. Natuurlijk ontbrak het niet aan een aantal magische goocheltrucs waarmee hij de aanwezigen compleet verbaasde.

 

Battle: voor een appel en een ei

Voorafgaand aan de lunchbijeenkomst, om 9 uur ’s ochtends, hoorden de vier genomineerden voor Business Talent Oostland 2012 wat hun nieuwe battle zou worden. In koppels van twee - Ferry van Buytene met Eleonore Hendriks en Dennis van der Kleij met Mark van der Voort - gingen ze op pad met een appel en een ei. Ze kregen de opdracht om door lef, inzet, vindingrijkheid en samenwerking te komen tot een grotere waarde, zonder er geld op toe te leggen. Tijdens de bijeenkomst vertelden ze wat ze hadden bereikt en hoe ze het hadden aangepakt.

 

Ferry en Eleonore benaderden de deelnemers van de bijeenkomst en voegden steeds meer waarde toe door te ruilen. Dit ging van een fles wijn, boek, Senseo, saunabon, dekbed, dag aanhangerhuur, 25 uur schoonmaak, Ipad tot uiteindelijk een duurzame lunch voor tien personen en een week rijden in een elektrische auto. Deze laatste twee ‘opbrengsten’ werden tijdens de bijeenkomst geveild voor 2300, die de talenten schenken aan Ipse de Bruggen.

 

Dennis en Mark maakten een echt businessplan en dachten goed na hoe ze met de producten - een appel en een ei – hun business kunnen vergroten. Met een echte kip, een appelboom en de nodige producten die ze kunnen maken of toevoegen aan een appel en een ei, gaven ze een levendige en humoristische presentatie.

 

Na afloop mocht het publiek stemmen welk koppel als winnaar uit de bus kwam. Met een kleine meerderheid kregen Ferry en Eleonore de meeste stemmen!

 

Evenementkalender Oostland

Als afsluiter werd de digitale evenementenkalender Oostland onthuld. Dit initiatief kwam voort vanuit de stuurgroep ‘Oostland op de kaart’ en is in nauwe samenwerking met de bibliotheek Oostland gerealiseerd. Alle evenementen uit de regio - zowel voor bedrijfsleven als particulieren - zijn hierop te vinden. Voor meer informatie: www.evenementenkalenderoostland.nl

 

Voorzitter Cor van der Wel deed nog een oproep om financieringsproblemen rondom kredietaanvragen te melden bij het bestuur. VNO-NCW Oostland is in gesprek met verschillende instanties om gezamenlijk te ondersteunen op dit gebied. Er zijn al de nodige initiatieven die ondernemers kunnen helpen. VNO-NCW West zal haar leden hierover informeren.

 

Voor de liefhebbers eindigde de bijeenkomst met een rondleiding door het prachtige pand van Informatique.