Eléonore Hendriks


Mijn naam is Eleonore Hendriks, ik ben 29 jaar en woon samen met mijn partner Ralph. Sinds 2007 ben ik trotse mede eigenaar van het familie bedrijf Hendriks en wij telen rode en groene paprika’s. De lekkerste van Nederland!

Ik kom uit een echte tuinbouwfamilie waar generatie na generatie het bedrijf steeds overnam. Ik ben dan ook opgegroeid tussen de planten en ben op jonge leeftijd al gaan helpen bij mijn vader in de tomaten kas. Na mijn studie ben ik gaan werken bij accountantsbureau LTB (nu Flynth). In de weekenden deed ik de administratie bij mijn broer Teun, die een zelfstandig paprikateelt bedrijf runde. Om verder te kunnen groeien besloten we van het bedrijf van broer Teun en van mijn ouders samen te voegen. Dit was het moment voor mijn jongste broer Lennert en ik om ook toe te treden tot de firma. Onze ouders namen een stap terug op de werkvloer en zo kregen wij, de vierde generatie, de kans een volwaardig bedrijf te runnen met vestigingen in Berkel en Bergschenhoek.

 

Onze paprika’s gaan over de hele wereld, van Amerika tot Rusland en van Duitsland tot Japan. Wij zijn aangesloten bij afzetorganisatie FresQ Fresh ConneQt PaprikaNL waar wij als bedrijf nauw betrokken zijn vanwege voorzitterschap van mijn vader.

Vier jaar geleden hebben wij onze hoofdvestiging laten bouwen in het gebied ‘de Noordpolder’ in Berkel. Deze vestiging is voorzien van de modernste technische snufjes. Hier sorteren wij centraal voor onze 4 vestigingen. Zo kunnen wij onze klanten bedienen in kleine en grote partijen, diverse maatsorteringen en verpakkingen.

 

In mijn vrije tijd sport ik graag, ben ik een echte liefhebber van verre reizen maken en ‘s winters ga ik graag snowboarden met vrienden. Ik heb diverse bestuursfuncties beoefend bij o.a. Tuinbouwjongeren Oostland, jongerenraad en als afdelingsbestuurder bij veiling The Greenery.

 

Door Business Talent Oostland 2012 krijg ik de unieke kans om mijzelf verder te ontwikkelen. Met behulp van mijn ervaren coach Hugo Rook van de Bergschenhoek Groep BV, ga ik de uitdaging aan om mijn bedrijf als een geoliede machine te laten lopen.

Niet alleen in de financiële wereld maar ook in de tuinbouwsector hebben we te maken met een crisis die zelfs onze voorgaande generaties nooit hebben meegemaakt. Juist daarom is het van belang om als ondernemer creatief te worden en door juist verder te kijken dan alleen de tuinbouw wil ik zorgen dat ons bedrijf nog sterker uit de crisis komt!

 

Al mijn belevenissen en ervaringen zijn te volgen via mijn blog op deze website maar ik ben ook via twitter te volgen: @EHHendriks.